Back to school!

Hej!
Nu har jag varit dålig på att uppdatera..! Känns som jag inte har så mycket tid över för att skriva här, men det har jag nog egentligen. 
 
I alla fall, barnen började skolan i måndags och min värdmamma tog ledigt så hon kunde visa mig hur det går till och så :) det är verkligen en supersöt skola och det känns nästan som man går på skolavslutning varje dag. För vid lunch och när de slutar för dagen så ringer de i klockorna i en kyrka intill och då kommer de ut. Och det är skönt, för killen cyklar till skolan själv, så jag behöver bara hämta och lämna tjejen.
I tisdags var då min första dag själv och allt gick toppen! Killen hade med sig en kompis från skolan som åt lunch här också :) 
 
Igår var jag ledig, så min pojkvän sov här från tisdagen till onsdagen, och sen på onsdagen så åkte vi för jag skulle skriva ett franskaprov. Det för att se vilken nivå jag ligger på i franska så jag blir anpassad till en grupp som kan lika mycket. Så från oktober ska jag gå franskakurs två kvällar i veckan :) ska bli kul! Ser fram emot att ha något att göra haha. Det kan bli lite långtråkigt nu i början när man inte känner så många och man vet inte vad man ska göra. 
 
Nu är barnen i skolan och jag tar det lite lungt innan jag måste hämta tjejen igen, och sen gäller det att komma på vad man ska göra till lunch.. :P det kan vara lite klurigt ibland. Och vanligtvis ska jag ta cykeln och hämta henne. Men nu SPÖREGNAR det här och åskar och blixtrar.. Så får se om jag kanske tar bussen.
Och btw, om ni har några tips på vad man kan göra medan barnen är i skolan: KOM MED FÖRSLAG! 
Jag har än så länge bara kollat på film, diskat/städat lite och så :P 
 
Nej nu ska jag försöka sysselsätta mig med något.
Ha det bra så länge!
À bientôt

 

Lite svensk stämning!

Halloj!
Idag skulle barnen ha gått på sin hip hop dans som är varje dag denna vecka, men jag mådde inte bra, så det blev tyvärr inget. De fick kolla på film och tv ett tag medan jag funderade på vad vi skulle göra :P
Vi spelade lite spel. De åkte inlines och cyklade och till lunch gjorde vi svenska pannkakor! 
Det blev mycket lyckad, men en sak som jag saknar här är sylt!! Vad är pannkakor utan sylt liksom?? Särskilt dem hemgjorda blåbärs- eller drottningsylten är bäst! 
Efter lunchen lekte vi mer, olika spel, basket och pingis! Sedan fick barnen för sig att de skulle leka med vatten, ris och kryddor och göra "middag" till sina föräldrar när de kom hem haha! :)
 
Nu ska vi snart äta middag, imorgon är jag ledig, men på kvällen ska föräldrarna bort så jag ska vara barnvakt och min kile joinar oss och vi ska göra en köttbullar med potatismos, sylt och brunsås till middag, kan det bli mer svenskt än så?? :D

Ha det bra så länge! 
A bientôt
 
 
 

De första dagarna

Hej!
 
På söndagen den 5 augusti vid femtiden skjutsade min kille mig till familjen. Jag var nervös, spänd, glad och förväntansfull på samma gång. Såg mycket fram emot att få träffa barnen och resten av familjen igen! 
 
De tre första dagarna var en tjej här, som jobbade som familjens au pair för tre år sen. Det var skönt att ha henne där så jag kunde lära mig rutiner och så. Hon presenterade mig även för grannarna i området, de verkar vara jättetrevliga! 
 
På måndagen och tisdagen jobbade mamman och pappan, så vi var hemma själva med barnen. Vi spelade memory, träffade några kompisar till den förra au pairen och fikade. Sedan på onsdagen var mamman ledig (som hon är varje onsdag och även fredag, vilket innebär att jag är ledig) men eftersom jag inte hade något planerat så åkte vi och fixade ett busskort till mig. Sen vid fyratiden åkte vi till flygplatsen för att lämna av den förra au pairen som skulle ta tåget hem därifrån. Och eftersom min kille nu jobbar i det området så passade jag på att träffa honom. Vi åkte hem till honom, gjorde hamburgare till middag och satt ute. Sen skjutsade han hem mig eftersom jag skulle jobba på torsdagen. Jag var lite nervös då på kvällen, eftersom nästa morgon skulle vara min första dag helt själv med barnen. 
 
Men allt gick superbra! Även om det är svårt att förstå vad barnen säger (då jag inte kan så mycket franska... ännu!!) så går det att improvisera med de ord man kan tillsammans med kroppsrörelser. 
 
På fredagen (igår) var jag ledig igen. Jag åkte till flygplatsen för att ta en fika med min kille på Starbucks och efteråt åkte vi hit på hans motorcykel. 
 
Nästa vecka ska barnen gå och lära sig lite hiphop dans, vilket ska bli spännande att se! Men först ska jag njuta av en fri helg med mysig middag, fyrverkerier och en massa annat skoj!
 

RSS 2.0